Sposób przygotowania:
Oryginalna kasza Kuba
Grzyby namoczyłam w zimnej wodzie. Kaszę opłukałam i osączyłam. Następnie podsmażyłam ją na łyżce smalcu, zalałam ok 750 ml posolonej wody i gotowałam do miękkości. W tym czasie cebulę drobno pokroiłam i podsmażyłam na małej ilości smalcu. Dodałam odciśnięte i pokrojone grzyby, pokrojone drobno skwarki, kminek i natkę pietruszki. Dusiłam ok 10- 15 minut. Do grzybów dodałam ugotowaną kaszę, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiłam majerankiem, pieprzem oraz solą. Dobrze wymieszałam. Małe miseczki do zapiekania wysmarowałam resztą smalcu i rozdzieliłam do nich mieszankę z grzybami. Skropiłam pozostałym rozgrzanym tłuszczem i wstawiłam do piekarnika w 180.sc przez 20-25 minut do zrumienienia. Miseczki do zapiekania muszą być żaroodporne tzw. " Kokilki"
zewa
zewa
Smakowita88
Nie wiem skąd pochodzi..