Sposób przygotowania:
Orzechowe cudo przetestowane z gazety:)
Ciasto:
Sodę rozpuścić w mleku, dodaj do przesianej mąki i pozostałe składniki wyrób. Ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj, dwie formy tej samej wielkości natłuść i wyłóż ciastem. Polewa miód cukier, margarynę wyłóż na patelnię wsyp orzechy i podsmaż, na złoto. Polewę wyłóż na jedno ciasto wyrównaj. Oba ciasta piecz w 180 stopniach ciasto bez polewy 15-18 minut z polewa 5 minut dłużej.
Masa:
Budynie rozrób z ,5 szk mleka ugotuj na reszczie mleka z cukrem. Wystudż i utrzyj z margaryną.
Poncz:
wszystkie składniki połącz z woda mineralną i posmaruj wystudzone ciasta. Na spodzie bez polewy orzechowej rozsmaruj masę budyniową i przykryj ciastem z polewą orzechową, dociśnij i schłodź. Smacznego!!
Sodę rozpuścić w mleku, dodaj do przesianej mąki i pozostałe składniki wyrób. Ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj, dwie formy tej samej wielkości natłuść i wyłóż ciastem. Polewa miód cukier, margarynę wyłóż na patelnię wsyp orzechy i podsmaż, na złoto. Polewę wyłóż na jedno ciasto wyrównaj. Oba ciasta piecz w 180 stopniach ciasto bez polewy 15-18 minut z polewa 5 minut dłużej.
Masa:
Budynie rozrób z ,5 szk mleka ugotuj na reszczie mleka z cukrem. Wystudż i utrzyj z margaryną.
Poncz:
wszystkie składniki połącz z woda mineralną i posmaruj wystudzone ciasta. Na spodzie bez polewy orzechowej rozsmaruj masę budyniową i przykryj ciastem z polewą orzechową, dociśnij i schłodź. Smacznego!!
Doro
misia53