Sposób przygotowania:
Orzechowe muffinki z fasoli
Z fasoli odlać zalewę i opłukać w zimnej wodzie, a następnie zmielić mikserem na gładką masę. Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do fasoli dodać wszystkie składniki oprócz ppiany i wymieszać dokładnie. Na końcu dodać pianę i delikatnie zmieszać. Papilotki napełniać masą do 3/4 wysokości. Babeczki cięzko odchodzą od foremek, więc lepiej robić je w papilotkach i w nich podawać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 40 minut. Po ostudzeniu można polać polewą czekoladową.
![Orzechowe muffinki z fasoli Orzechowe muffinki z fasoli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/orzechowe-muffinki-z-fasoli-167992.jpg)
![Orzechowe muffinki z fasoli Orzechowe muffinki z fasoli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/orzechowe-muffinki-z-fasoli-167993.jpg)
![Orzechowe muffinki z fasoli Orzechowe muffinki z fasoli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/orzechowe-muffinki-z-fasoli-167994.jpg)
![Orzechowe muffinki z fasoli Orzechowe muffinki z fasoli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/orzechowe-muffinki-z-fasoli-167995.jpg)