sylwiadziadek2

sylwiadziadek2

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Orzechowe talarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Są pyszne mają wyjątkowo orzechowy smak. Mmm..

Orzechowe talarki

Składniki:

Orzechowe talarki

 

  • 5 dag masła
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 3/4 szklanki masła orzechowego
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 3 jajka
  • 2 łyżki zmielonych orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 opakowane cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Orzechowe talarki
Brązowy cukier utrzeć z miękkim masłem oraz masłem orzechowym na puszystą masę. Mąkę wymieszać z cukrem waniliowym i sodą , następnie dodawać na przemian z jajkami do masła. Kiedy ciasto będzie dokładnie utarte , dodać orzechy. Całość wymieszać. Następne blaszkę wysmarować tłuszczem i nakładać łyżką porcje ciasta w odstępach około 3cm. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza Są wspaniałe i kruche. Polecam bo są wspaniałe , zaproście swoich znajomych i poczęstujcie ich będą bardzo mile zaskoczeni.

Tagi:

jajko jajka