Sposób przygotowania:
Orzechowe talarki
Z mąki , masła , 1 szklanki cukru i całego jajka zagniatamy kruche ciasto . Wkładamy do foliowego woreczka , wkładamy do lodówki na 30 minut do schłodzenia . Po tym czasie wyciągamy ciasto , wałkujemy na grubość 1 cm , wykrawamy za pomocą szklanki kółka.pieczemy 30 minut w 190 C.Po upieczeniu studzimy . Obieramy orzechy ze skorupek . 1 szklankę cukru karmelizujemy z 1 łyżką masła oraz z 2 łyżkami ciepłej wody . Karmelem polewamy każdy talarek . szybko układamy po parę orzechów , zostawiamy do zastygnięcia . W rondelku robimy polewę czekoladową . Rozpuszczamy margarynę z cukrem , rozpuszczamy , dodajemy wody , dodajemy kakao . Jeszcze ciepłą polewą , polewamy każde ciastko . Zostawiamy w chłodnym miejscu do zastygnięcia polewy . Smacznego!