anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Orzechowiec mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto orzechowe najlepiej przygotować 3 dni przed podaniem wtedy zrobi się miękkie i rozpływające w ustach.

Orzechowiec mojej mamy

Składniki:

Orzechowiec mojej mamy

 

 

  • polewa

Sposób przygotowania:

Orzechowiec mojej mamy
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagnieść . Podzielić na dwie części . Rozwałkować oba ciasta na dwie blaszki wyłożone papierem. Jedną upiec a na drugą wyłożyć masę orzechową którą robi się następująco. Orzechy posiekać . Margarynę z cukrem i miodem rozgrzać połączyć z orzechami i zagotować ciągle mieszając. Wyłożyć na surowe ciasto i upiec. Masa budyniowa Budyń ugotować wg. przepisu na opakowaniu Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch i wymieszać z zimnym budyniem. Ciasto z orzechami posmarować kremem i przyłożyć ciastem bez orzechów na wierzch dać polewę.