Sposób przygotowania:
Orzechowiec Roxi
Ciasto:
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części.
Jedną część upiec samą na nie dużej blaszce (ok. 20-25 min) - aż złapie złoty kolor. Na drugą część ciasta nałożyć orzechy smażone w maśle i miodzie i również ją upiec.
Orzechy:
Rozpuścić masło na dużej patelni, dodać orzechy, miód i cukier. Smażyć ciągle mieszając na złoty kolor.
Na drugą część ciasta nałożyć gorące orzechy (prosto z patelni) i piec ok. 20-25 min.
Krem:
Ostygnięty budyń wymieszać z miękkim masłem.
Ciasta ( 2 części) są po upieczeniu dość twarde ale to tak ma być.
Po przełożeniu kremem i zawinięciu w „sreberko” tak dojdzie do siebie.
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części.
Jedną część upiec samą na nie dużej blaszce (ok. 20-25 min) - aż złapie złoty kolor. Na drugą część ciasta nałożyć orzechy smażone w maśle i miodzie i również ją upiec.
Orzechy:
Rozpuścić masło na dużej patelni, dodać orzechy, miód i cukier. Smażyć ciągle mieszając na złoty kolor.
Na drugą część ciasta nałożyć gorące orzechy (prosto z patelni) i piec ok. 20-25 min.
Krem:
Ostygnięty budyń wymieszać z miękkim masłem.
Ciasta ( 2 części) są po upieczeniu dość twarde ale to tak ma być.
Po przełożeniu kremem i zawinięciu w „sreberko” tak dojdzie do siebie.
bogda46
maja1982
Roxi
eli_555