Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Orzechowiec z krówką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

słodka krówka i gorzkawe orzechy

Orzechowiec z krówką

Składniki:

Orzechowiec z krówką

 

 

Sposób przygotowania:

Orzechowiec z krówką
Białka oddzielic od żółtek i ubic na sztywną pianę. Pod koniec dodać cukier. Zmiksować. Cały czas miksując dodawac po jednym żółtku. Nastepnie dodac przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia oraz zmielone orzechy włoskie i bułkę tartą. Wszystko razem wymieszać. Można upiec razem i potem przeciąc na trzy części lub od razu upiec trzy osobne biszkopty. Piec w 180 stopniach. Masło otrzeć na gładka masę. Gdy będzie puszyste dodawac po jednej łyzce masy krówkowej miksując cały czas. Biszkopty orzechowe przełożyć masą. Na wierzchu można posypac posiekanymi orzechami.