Sposób przygotowania:
Orzechowiec z masą
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesitować. Dodać margarynę i posiekać. Dodać jajka.
Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao i wymieszać.
Każdą rozłożyć na osobnych blachach i upiec w 180 stopniach. Pieczemy ok. 40 minut.
Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.
Masło utrzeć na puch. Powoli dodawać po łyżce budyniu. Orzechy pokroić na małe kawałki. Dodać miód i wymieszać.
Przełożenie: ciasto jasne + masa + ciasto ciemne + powidła +orzechy.
Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao i wymieszać.
Każdą rozłożyć na osobnych blachach i upiec w 180 stopniach. Pieczemy ok. 40 minut.
Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.
Masło utrzeć na puch. Powoli dodawać po łyżce budyniu. Orzechy pokroić na małe kawałki. Dodać miód i wymieszać.
Przełożenie: ciasto jasne + masa + ciasto ciemne + powidła +orzechy.