Sposób przygotowania:
Orzechowo-kakaowe ciasteczka kręconeCiasto jasne
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, posiekać z masłem, dodać zmielone orzechy, pure z dyni, żółtka, jogurt, aromat i zagnieść ciasto.
ETAP 2:
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i kakao.
ETAP 3:
Posiekać z masłem, dodać żółtka i jogurt, zagnieść ciasto.
ETAP 4:
Na posypanej mąką stolnicy z ciasta utoczyć wałeczki.
ETAP 5:
Na końcu zlepić po dwa kolory i skręcać w spiralki.
ETAP 6:
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, lekko spłaszczyć i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec na złoty kolor około 15 minut.
SylaUla