zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Orzechowy przekladaniec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczny orzechowy przekladaniec

Orzechowy przekladaniec

Składniki:

Orzechowy przekladaniec

 

  • 8 jaj
  • 330g cukru
  • 10g maki pszennej
  • odrobina proszku do pieczenia
  • 10dag mielonych orzechow
  • 10dag orzechow posiekanych
  • 10dag rodzynek
  • 10dag wiorkow kokosowych
  • poltorej kostki masla
  • 25ml spirytusu
  • 15g kawy
  • 2 budynie smietankowe
  • puszka brzoskwin
  • 2 paczki delicji

Sposób przygotowania:

Orzechowy przekladaniec
Bialka ubic na piane,dodac cukier i 3 zoltka, ubijac.Dodac make,orzechy i proszek do pieczenia.Ciasto podzielic na 2 czesci,obydwie upiec na papierze pergaminowym.
Krem:
brzoskwinie osaczyc,sok zagotowac z 45g cukru.Budynie rozpuscic w 275ml wody,dodac 15g maki, 5zoltek,wymieszac dodac do gotujacego sie soku.Maslo utrzec z zimnym budyniem.
Z kawy i spirytusu zrobic napar,moczyc w nim delicje.
Ukladac po kolei.Ciasto,krem,delicje,krem,ciasto,ciasto i brzoskwinie pokrojone w pol ksiezyce.Posypac wiorkami

Tagi:

kawa mak