Sposób przygotowania:
Orzechowy przekladaniec
Bialka ubic na piane,dodac cukier i 3 zoltka, ubijac.Dodac make,orzechy i proszek do pieczenia.Ciasto podzielic na 2 czesci,obydwie upiec na papierze pergaminowym.
Krem:
brzoskwinie osaczyc,sok zagotowac z 45g cukru.Budynie rozpuscic w 275ml wody,dodac 15g maki, 5zoltek,wymieszac dodac do gotujacego sie soku.Maslo utrzec z zimnym budyniem.
Z kawy i spirytusu zrobic napar,moczyc w nim delicje.
Ukladac po kolei.Ciasto,krem,delicje,krem,ciasto,ciasto i brzoskwinie pokrojone w pol ksiezyce.Posypac wiorkami
Krem:
brzoskwinie osaczyc,sok zagotowac z 45g cukru.Budynie rozpuscic w 275ml wody,dodac 15g maki, 5zoltek,wymieszac dodac do gotujacego sie soku.Maslo utrzec z zimnym budyniem.
Z kawy i spirytusu zrobic napar,moczyc w nim delicje.
Ukladac po kolei.Ciasto,krem,delicje,krem,ciasto,ciasto i brzoskwinie pokrojone w pol ksiezyce.Posypac wiorkami