Sposób przygotowania:
Orzechowy sernik
W rondelku roztopić margarynę. Do rozdrabniacza włożyć ciastka, rozdrobnić je, dodać orzechy i stopioną margarynę i wymieszać składniki. Kruszonkę wysypać do tortownicy z silikonowym bokiem o średnicy 23 cm i wyrównać spód. Schłodzić w lodówce 15 minut. Do miski wbić jajka, dodać pozostałe składniki oprócz serka i budyniu i połączyć je za pomocą miksera. Następnie porcjami dodawać ser cały czas mieszając aby nie było grudek a na koniec wsypać budyń i wymieszać. Masę serową wylać na schłodzony spód. Tortownicę wstawić do większej blaszki a potem wstawić na głębszą blachę z wyposażenia kuchenki i wlać do niej wodę. Sernik piec najpierw 30 minut w 180 stopniach a potem zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze kolejne 35 minut. Po upływie czasu otworzyć lekko drzwiczki i zostawić sernik do wystudzenia. Gdy wystygnie wstawić na kilka godzin do lodówki a najlepiej na noc. Przed podaniem posypać cukrem pudrem ( można polać polewą ).
2milutka
zewa
Dzięki :)
Częstuj się :)
zbysiowa
zewa
Ależ proszę, starczy dla wszystkich :)
kołczu
zewa
:)