Sposób przygotowania:
Sernik gotowany z orzechami i rodzynkamiETAP 1:
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Do garnka włożyć margarynę, ser, cukier i jajka. Cały czas mieszając podgrzewać aż zrobi się jednolita masa. Masę zagotować.
Budynie rozmieszać w mleku i wlać do zagotowanej masy serowej. Mieszać aż zgęstnieje. Na koniec wsypać orzechy i rodzynki i wymieszać.
Połowę masy wyłożyć na ciastka, przykryć drugą warstwą herbatników i wylać resztę masy. Ułożyć ostatnią warstwę herbatników. Czekoladę rozpuścić w śmietanie i polać wystudzone ciasto.
Schłodzić w lodówce.
cherry
WanilioweImprowizacj
cherry napisał(a):
SylaUla
WanilioweImprowizacj
SylaUla napisał(a):