Sposób przygotowania:
Orzechowy torcik
Wykonanie: Biszkopt orzechowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy żółtka, mąkę, orzechy i bułkę tartą, proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy i pieczemy w tortownicy o średnicy 24 centymetrów do 30 minut w 180 stopniach.Biszkopt ciemny: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy żółtka, kakao, olej ocet proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy i pieczemy w formie 25/36 do 30 minut w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy na pół. Masa kawowa: Masło ucieramy z kawą rozpuszczalną, cukrem pudrem i alkoholem. Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny- masa kawowa- biszkopt orzechowy- masa kawowa- biszkopt ciemny- lekko smarujemy masą posypujemy dowolnie posypką, boki dekorujemy waflowymi rurkami