Sposób przygotowania:
Orzeszek
Białka dokładnie ubić na sztywną pianę.
W trakcie ubijania dodawać po jednym żółtku.
Dalej ubijać i dodawać po łyżce cukru.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i delikatnie miksować.
Na sam koniec dodać zmielone orzechy, bułkę tartą i bardzo delikatnie wymieszać.
Masę wylać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą tortownicy.
Piekarnik nastawić na termoobieg na 150 stopni i piec biszkopt przez 40 minut.
W trakcie ubijania dodawać po jednym żółtku.
Dalej ubijać i dodawać po łyżce cukru.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i delikatnie miksować.
Na sam koniec dodać zmielone orzechy, bułkę tartą i bardzo delikatnie wymieszać.
Masę wylać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą tortownicy.
Piekarnik nastawić na termoobieg na 150 stopni i piec biszkopt przez 40 minut.