Sposób przygotowania:
Orzeszki
Ciasto: Żółtka, cukier waniliowy, cukier puder - dobrze roztrzepać. Mąkę, proszek do pieczenia, tłuszcz - posiekać nożem, dodać roztrzepane żółtka z cukrem i wyrobić ciasto. Foremki na orzeszki posmarować tłuszczem. Wyłożyć cienką warstwą ciasto i wyrównać. Piec na złoty kolor. Masa: Z mleka, cukru waniliowego, mąki ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem na pulchną masę, dodać orzechy, przestudzony budyń i spirytus. Nakładać masę do połówek orzecha, tak by lekki wystawała. Przykryć drugą połówką orzeszka. Posypać cukrem pudrem.
Pyza
kiwi
Nie pamiętam gdzie jest foremki, a kupiłam to dawno około 1980 roku.Pozdrawiam
zuzi
ANECIA
gruszka słodka
Weroniczka