Sposób przygotowania:
Orzeszki z masą czekoladową
Ciasto: Do miski dodajemy margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy całe jajko dokładnie mieszamy na końcu dodajemy mąkę i szczyptę proszku. Mieszamy wszystko na jednolite ciasto - rozgrzewamy maszynkę kładziemy łyżeczką trochę ciasta. Pieczemy na złoty kolor . Upieczone ciasteczka przekładamy przygotowaną masą czekoladową. Masa czekoladowa Czekoladę rozpuszczamy na parzę. Następnie całe jajka ubijamy z cukrem na tzw. kogiel mogiel. Ucieramy na biały puch masło dodajemy na przemian po łyżce rozpuszczoną czekoladę i masę jajeczną. Wszystko ucieramy na jednolitą masę. Przygotowaną masą przekładamy orzeszki. Gotowe orzeszki w połowie moczymy w rozpuszczonej czekoladzie obtaczamy w pokruszonych herbatnikach. Odkładamy orzeszki do zastygnięcia masy