Sposób przygotowania:
Orzeźwiający placek grejpfrutowy
Kruche ciasto można przygotować przygotować według mojego przepisu zmieniając tylko składniki, Uformować kulę, owinąć folią, włożyć do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkować, przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm, uformować ozdobny rant. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piec 20 min. Ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Budyń rozprowadzić odrobiną zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować z kakao, dodać budyń, wymieszać. Gotować, aż zgęstnieje. Budyń zdjąć z ognia, przestudzić, dodać masło, utrzeć na jednolitą masę, schłodzić. Masę równomiernie rozprowadzić na cieście. Grejpfruty umyć, obrać ze skórki i białej osłonki, przekroić pionowo, następnie pokroić na półpla-sterki. Owoce ułożyć dachówkowo na kremie czekoladowym.
Kruche ciasto:
https://gotujmy.pl/ciasto-kruche,przepisy-ciasta-przepis,130547.html
Kruche ciasto:
https://gotujmy.pl/ciasto-kruche,przepisy-ciasta-przepis,130547.html