Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Oscypek w ciaście z wędzonym pstrąciem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Oscypek z ciastem francuskim i wędzonym pstrąciem

Oscypek w ciaście z wędzonym pstrąciem

Składniki:

Oscypek w ciaście z wędzonym pstrąciem

 

  • oscypek
  • filet pstrąga wędzonego
  • ciasto francuskie
  • natka pietruszki
  • oliwa
  • młotkowany pieprz

Sposób przygotowania:

Oscypek w ciaście z wędzonym pstrąciem
Z pstrąga usunąć ewentualne ości i pokruszyć go o palcach, pietruszkę posiekać dodać do ryby, skropić oliwą i posypać pieprzem. Oscypka pokroić w plastry, z ciasta francuskiego wyciąć 4 kwadraty, na środku ułożyć plaster sera i piec na złoty kolor. Podawać z wędzonym pstrągiem.

Tagi:

ciasto pstrąg