Sposób przygotowania:
Ostatkowe ciasto
Przygotować galaretki jak podano na opakowaniu. Przelać do płaskich (dość dużych) pojemników i odłożyć do całkowitego stężenia. Gdy będą twarde, pociąć w kostkę. BISZKOPTY: Składniki (mąkę, cukier i jajka) podzielić na trzy. Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać, na mniejszych obrotach miksera dodać żółtka i wymieszać. Wymieszaną mąkę i proszek przesiać do masy i wymieszać łyżką. Piec ok. 25 minut w 180 st. Z przygotowanych składników upiec biszkopty. Upiec dwa jasne i jeden ciemny. Wtedy do ciemnego do mąki i proszku dodajemy jeszcze kakao. MASA: 400 ml mleka zagotować, w pozostałości rozrobić wszystkie składniki prócz margaryny i spirytusu. Mleko wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż się zrobi gęsty budyń. Odstawić do ostudzenia. Letni budyń wymieszać z margarynami. Pod koniec wmieszać spirytus. Do masy dodać galaretki w kostce i wymieszać. Układać: Biszkopt jasny- połowa masy- biszkopt ciemny- połowa masy- biszkopt jasny. Posypać cukrem pudrem.