goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Ostra papryka konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Paprykę wykorzystujemy do różnych potraw. Ja używam do zapiekanek, do pizzy

Ostra papryka konserwowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ostra papryka konserwowa

 

Sposób przygotowania:

Ostra papryka konserwowa
Paprykę dokładnie myjemy, oczyszczamy - usuwamy gniazda nasienne (co prawda nie jest to chili ale warto robić to w rękawiczkach). Papryką ciasno napełniamy słoiki. Składniki zalewy łączymy, zagotowujemy i zalewamy nią paprykę. Paprykę pasteryzujemy około 15 minut. W zimie paprykę wykorzystujemy do różnych potraw.
Ostra papryka konserwowa
Paprykę dokładnie myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych
Ostra papryka konserwowa
Oczyszczoną papryką ciasno napełniamy słoiki
Ostra papryka konserwowa
Składniki zalewy łączymy ze sobą i zagotowujemy

Tagi:

papryka