Sposób przygotowania:
Ostra pomidorowa zupa z owocami morza
Gotową mieszankę owoców morza rozmrozić, przepłukać pod bieżącą woda i odstawić. Na patelnię wlać 2 łyżki oliwy z oliwek, dodać pokrojone ząbki czosnku i papryczkę. Papryczki tyle jaki chcemy uzyskać stopień ostrości zupy. Kiedy czosnek się przyrumieni dodać wino i gotować aż alkohol wyparuje. Dodać pomidory, przyprawić solą, pieprzem, cukrem i na małym ogniu gotować ok 5 minut., Następnie dodać mieszanke owoców morza, posiekaną natkę i bulion. Wszystko razem gotować 10 minut. Na koniec dodać kukurydzę, przyprawić do smaku pieprzem i np cukrem. Osobno na patelni na łyżce oliwy opiec kromki chleba wcześniej posypane ziołami np oregano. Zupę posypać natką i podać z chrupiącymi kromkami bagietki.