Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Ostra zupa rybna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa rybna jest ostra. Polecam smakoszom.

Ostra zupa rybna

Składniki:

Ostra zupa rybna

 

Sposób przygotowania:

Ostra zupa rybna
Karpia oczyszczamy dokładnie, odcinamy głowę, ogon i płetwy. Kroimy wzdłuż na dwie części. Układamy na desce i pozbawiamy kręgosłupa. Następnie kroimy na kawałki i solimy. Na kręgosłupie, głowie, płetwach i pokrojonej cebuli gotujemy wywar (wlać 2 litry wody). Gotujemy ponad 1 godzinę, a następnie przerzedzamy przez sito i zalewamy nim posoloną rybę. Dodajemy paprykę czereśniową, a po powtórnym zagotowaniu paprykę mieloną.Gotujemy zupę , pod koniec gotowania dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy jeszcze 15 minut.