Sposób przygotowania:
Ostra zupa tex-mex z mięsem mielonym
Rozgrzewamy głęboką patelnie z olejem, dodajemy mięso i smażymy. Następnie dodajemy cebulę i posiekany czosnek i smażymy razem 2-3 minuty. Doprawiamy przyprawą do taco. Wlewamy puszkę pomidorów, sos do taco (nie cały, odkładamy 1/4) i dusimy razem kilka minut. Na koniec wlewamy rosół i dodajemy kukurydzę, doprawiamy do smaku pieprzem, solą, cukrem i gotujemy jeszcze kilka minut. Wlewamy do miseczek, posypujemy posiekaną natką. W między czasie przygotowujemy quesadillę. Każdą tortillę smarujemy łyżką sosu do taco, posypujemy startym serem, natką pietruszki i składamy na pół. Następnie kładziemy na druga, suchą patelnie, czekając aż ser się rozpuści, po czym obracamy na druga stronie znowu podgrzewamy przez minutę.
dża
dusia30
zbysiowa