Sposób przygotowania:
Ostre babeczki z pokrzywowym kremem
Babeczki:
Mąkę siekamy razem z miękkim masłem i solą, następnie dodajemy jajko i jogurt - zagniatamy ciasto, które na 20-30 minut wkładamy do zamrażalnika. Ciasto cienko wałkujemy, wykładamy nim foremki na babeczki i pieczemy je do 20 minut w temp 170*. Z podanej porcji wychodzi 25-30 babeczek (w zależności od foremek).
Krem:
Do malaksera wkładamy ugotowane na twardo jajka, cebulę, 2 łyżki świeżo starego chrzanu, sparzone pokrzywy i majonez - miksujemy na jednolitą masę. krem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowany krem nakładamy do babeczek - smaczna i zdrowa przekąska gotowa.
Mąkę siekamy razem z miękkim masłem i solą, następnie dodajemy jajko i jogurt - zagniatamy ciasto, które na 20-30 minut wkładamy do zamrażalnika. Ciasto cienko wałkujemy, wykładamy nim foremki na babeczki i pieczemy je do 20 minut w temp 170*. Z podanej porcji wychodzi 25-30 babeczek (w zależności od foremek).
Krem:
Do malaksera wkładamy ugotowane na twardo jajka, cebulę, 2 łyżki świeżo starego chrzanu, sparzone pokrzywy i majonez - miksujemy na jednolitą masę. krem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowany krem nakładamy do babeczek - smaczna i zdrowa przekąska gotowa.