Sposób przygotowania:
Oszukane gołąbki
Sos rozrabiamy tak, aby był rzadszy od tego z przepisu na opakowaniu. Kapustę kroimy w drobną kostkę do dużej miski. Wkładamy mięso, ryż, wbijamy jaja. Mieszamy (najlepiej rękoma). Formujemy kulki średniej wielkości, obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy (podobnie jak kotlety mielone). Układamy warstwami w dowolnym naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosem i wkładamy do piekarnika na godzinę, temp. 200-250*C
jovi
Natala1210
teresa.rembiesa
kinga
I mi sie tak wydawało jak czytałam ten przepis,ze teo ryżu to stanowczo za dużo,ale w sumie każdy ma swoje smaki i kazdy robi inaczej:)
Pumka
Śliweczka
Pumka
Jeśli chodzi o sosy to robię je smaczne, każdy w moim domu wybiera to co lubi jako dodatek,więc i chętni na przepis to zrobią a na temat zdrowotności można wiele spekulować niestety.
Dziękuję za zwrócenie na to uwagi.