Sposób przygotowania:
Oszukany sernik cytrynowo-kokosowyETAP 1:
SKŁADNIKI TEMPERATURA POKOJOWA = żółtka, starta skórka z cytryny, cukier, cukier wanilinowy utrzeć mikserem do białości na kogel-mogel.
ETAP 2:
Do masy dodać jogurty, kaszę manną, budyń, wiórki kokosowe i dokładnie mikserem połączyć składniki.
ETAP 3:
Białka mocno ubite na sztywną pianę dodać do masy i łyżką delikatnie połączyć składniki.
ETAP 4:
Użyłam okrągłe z wysuwanym dnem 2 formy 20 i 16 cm (mniejsza do pracy męża) wyłożone papierem do pieczenia, jeśli 1 tortownica to 28-30 cm, na dnie rozłożyć herbatniki, przelać masę prawie do pełna.
ETAP 5:
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, piec około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach z 20 minut, następnie w formach w chłodnym miejscu najlepiej całą noc.
ETAP 6:
Z podanych składników utrzeć lukier, mleka dać tyle aby lukier był nie za gęsty, polać wierzchy sernika, zostawić w lodówce do zastygnięcia.
SylaUla
ziutula
Dziękuję,jedyny minus to szybko znika z talerza...