Sposób przygotowania:
Owoce z polewą migdałowo-czekoladowa bez cukru
Przygotowujemy sos. Do miseczki wlewamy gorącą przegotowana wodę i wrzucamy podrobiona czekoladę. Mieszamy aż całkowicie się rozpuści.
Gdy przestygnie, dodajemy olej kokosowy, miód, siemię lniane i migdały. Całość miksujemy. Sosik jest już gotowy. Jeśli chcemy, aby zrobić z niego budyń, to wystarczy na troszkę go odstawić. Siemie lniane wypości więcej śluzu i będziemy mieć budyń.
Owoce kroimy i wrzucamy do miseczki. Całość polewamy sosem, posypujemy amarantusem i płatkami migdałowymi. SMACZNEGO!
Gdy przestygnie, dodajemy olej kokosowy, miód, siemię lniane i migdały. Całość miksujemy. Sosik jest już gotowy. Jeśli chcemy, aby zrobić z niego budyń, to wystarczy na troszkę go odstawić. Siemie lniane wypości więcej śluzu i będziemy mieć budyń.
Owoce kroimy i wrzucamy do miseczki. Całość polewamy sosem, posypujemy amarantusem i płatkami migdałowymi. SMACZNEGO!