Sposób przygotowania:
Owoce z sosem jogurtowym z nutką cytryny
Arbuza kroimy w cienkie plastry, które przekrajamy jeszcze w poprzek na pół. Banana kroimy w plasterki, ananasa na nie za duże kawałki, truskawki myjemy. Owoce układamy w kupkach na talerzu i przygotowujemy sos: do miseczki przekładamy jogurt, wyciskamy do niego sok z połówki cytryny, skórkę ścieramy na tarce na drobnych oczkach i dodajemy do jogurtu, na koniec dodajemy miód. Dokładnie mieszamy i przekładamy do docelowej małej miseczki, która kładziemy na środek talerza z owocami. Smacznego :)
![Owoce z sosem jogurtowym z nutką cytryny Owoce z sosem jogurtowym z nutką cytryny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/owoce-z-sosem-jogurtowym-z-nutka-cytryny-113804.jpg)
![Owoce z sosem jogurtowym z nutką cytryny Owoce z sosem jogurtowym z nutką cytryny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/owoce-z-sosem-jogurtowym-z-nutka-cytryny-113805.jpg)
![Owoce z sosem jogurtowym z nutką cytryny Owoce z sosem jogurtowym z nutką cytryny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/owoce-z-sosem-jogurtowym-z-nutka-cytryny-113806.jpg)
![Owoce z sosem jogurtowym z nutką cytryny Owoce z sosem jogurtowym z nutką cytryny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/owoce-z-sosem-jogurtowym-z-nutka-cytryny-113807.jpg)