Sposób przygotowania:
Babka czekoladowo-malinowa
Rozgrzej piekarnik do 175C. Wysmaruj masłem foremkę, wysyp bułką tartą. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Odstaw suche składniki. W misce miksera ubij na krem masło i cukrem. Dodawaj jajka po jednym na raz. Dodaj wanilię. Zmniejsz obroty miksera i dodawaj na przemian suche składniki i śmietanę do wymieszania się. W miseczce wymieszaj nadzienie: cukier, kawę i kakao. Na dno formy wyłóż 1/3 ciasta. Posyp 1/3 nadzienia i 1/2 malin. Przykryj kolejną 1/3 ciasta, nadzienia, resztą malin, na górę daj ostatnią porcję ciasta i wysyp resztą sypkiego nadzienia. Piec przez 50-60 minut w 175st do suchego patyczka. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na kratce przez 30 minut, a następnie odwróć, zdejmij formę i ostudź. Wierzch polej rozpuszczoną czekoladę i udekoruj malinami, posyp cukrem pudrem. Smacznego!
edytaha
marietta