Sposób przygotowania:
Owocowa sałatka z miodem i winem
Z limonki wycisnąć sok, dodać sok z cytryny, białe wino i miód. Wymieszać, aż miód się rozpuści. Owoce umyć i obrać ze skórki z wyjątkiem jabłka.
Z jabłka usunąć gniazdo nasienne i pokroić na plastry. Pomarańczę i grejpfruta pokroić na kawałki. Obrane ze skórki pokroić na kawałki.
Wszystkie owoce przełożyć do miski, wlać wino i sok wymieszany z miodem. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki, aby smaki się przemieszały.
Z jabłka usunąć gniazdo nasienne i pokroić na plastry. Pomarańczę i grejpfruta pokroić na kawałki. Obrane ze skórki pokroić na kawałki.
Wszystkie owoce przełożyć do miski, wlać wino i sok wymieszany z miodem. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki, aby smaki się przemieszały.