Sposób przygotowania:
Sałatka owocowa w melonie
Wszystkie owoce dokładnie myjemy, czereśniom urywamy ogonki, truskawkom szypułki, agrest oczyszczamy z ogonków i szypułek, winogrona obrywamy z gałązki, morele kroimy na kosteczkę. Z melona wycinamy koszyczek - najlepiej naszkicować sobie ołówkiem lub długopisem linie do cięcia. z wyciętego koszyczka wycinamy miąższ i kroimy na kosteczkę. Wszystkie owoce mieszamy razem w dużej misce, zalewamy sosem miodowo-cytrynowym ( można dodać posiekaną bazylię cytrynową ), dokładnie mieszamy. Zamiast sosu miodowo-cytrynowego możemy dodać jogurt lub śmietanę z miodem. Sałatkę owocową przekładamy do melonowego koszyczka oraz do pucharków. Ozdabiamy gałązkami/listkami bazylii cytrynowej. Jeżeli nie mamy takiej bazylii, możemy użyć melisy cytrynowej lub mięty. SMACZNEGO :)