Sposób przygotowania:
Owocowe marzenie
Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier, żółtka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz cynamonem. Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (o średnicy 21 cm) i piec 35 minut w temperaturze 170 stopni C. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić. Masa truskawkowa: truskawki razem z cukrem podgrzewać do czasu, aż będą miękkie. Przetrzeć je przez gęste sitko, dodać miętę i żelatynę, wymieszać dokładnie, żeby żelatyna się rozpuściła. Ostudzoną masę wyłożyć na biszkopt. Wstawić do lodówki. Masa śmietanowa: żelatynę rozpuścić we wrzątku. Ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno, dwie łyżki odłożyć do wysmarowania wierzchu, pozostałą śmietanę wymieszać z cukrem pudrem, miąższem z laski wanilii i ostudzoną żelatyną. Wyłożyć na masę truskawkową. Masa śliwkowa: śliwki z cukrem i anyżem podgrzewać, aż będą miękkie. Przetrzeć przez gęste sitko, dokładnie wymieszać z żelatyną (tak, aby się rozpuściła). Ostudzić, a następnie wyłożyć na masę śmietanową. Wstawić do lodówki, do całkowitego stężenia. Wierzch ciasta posmarować pozostawioną ubitą śmietaną i dowolnie udekorować.