Sposób przygotowania:
Owocowy tort
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na pianę dodajemy żółtka i dalej ubijamy dosypujemy cukier i mieszamy. Następnie
dokładnie mieszamy mąkę i proszek do pieczenia i łączymy z jajkami. Gotowe ciasto wykładamy na posmarowaną wcześniej tłuszczem blachę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 30 minut. W międzyczasie ananasa kroimy w drobną kosteczkę i podsmarzamy na patelni z masłem i cukrem. Dodajemy galaretkę w proszku i szklankę wody. Odstawiamy w chłodne miejsce na 40 minut. Do ostudzonego kremu dodajemy 3 żółtka i miksujemy. Dodajemy śmietanę i dokładnie miksujemy. Biszkopt dzielimy na 2 części i przekładamy kremem. Podajemy posypane cukrem pudrem i ozdobione plasterkami ananasa.
Smacznego!!!
dokładnie mieszamy mąkę i proszek do pieczenia i łączymy z jajkami. Gotowe ciasto wykładamy na posmarowaną wcześniej tłuszczem blachę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 30 minut. W międzyczasie ananasa kroimy w drobną kosteczkę i podsmarzamy na patelni z masłem i cukrem. Dodajemy galaretkę w proszku i szklankę wody. Odstawiamy w chłodne miejsce na 40 minut. Do ostudzonego kremu dodajemy 3 żółtka i miksujemy. Dodajemy śmietanę i dokładnie miksujemy. Biszkopt dzielimy na 2 części i przekładamy kremem. Podajemy posypane cukrem pudrem i ozdobione plasterkami ananasa.
Smacznego!!!