Sposób przygotowania:
Ozorki
1. Ozorki bardzo dokładnie myję, obieram włoszczyznę.
2. Wrzucam do garnka mięso, przyprawy i warzywa i gotuję 90 minut.
3. Po 90 minutach wyciągam ozorki, obieram ze skórki i kroję w poprzek na plasterki.
Z wywaru przygotowuję sos chrzanowy. Jestem jego miłośniczką, więc robię go mnóstwo (tak jak na zdjęciu).
1.Wyławiam warzywa i do samego wywaru wrzucam pół słoika ostrego chrzanu i śmietanę.
2.Zagotowywuję z 2 łyżkami mąki (tutaj kukurydziana) i sprawdzam konsystencję i smak.
3.Raczej nie będzie trzeba go doprawiać, gdyż wywar już jest doprawiony.
2. Wrzucam do garnka mięso, przyprawy i warzywa i gotuję 90 minut.
3. Po 90 minutach wyciągam ozorki, obieram ze skórki i kroję w poprzek na plasterki.
Z wywaru przygotowuję sos chrzanowy. Jestem jego miłośniczką, więc robię go mnóstwo (tak jak na zdjęciu).
1.Wyławiam warzywa i do samego wywaru wrzucam pół słoika ostrego chrzanu i śmietanę.
2.Zagotowywuję z 2 łyżkami mąki (tutaj kukurydziana) i sprawdzam konsystencję i smak.
3.Raczej nie będzie trzeba go doprawiać, gdyż wywar już jest doprawiony.