vespera

vespera

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Ozorki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ozorki w sosie chrzanowym.

Ozorki

Składniki:

Ozorki

 

  • Dla 3 osób:

 

 

Sposób przygotowania:

Ozorki
1. Ozorki bardzo dokładnie myję, obieram włoszczyznę.

2. Wrzucam do garnka mięso, przyprawy i warzywa i gotuję 90 minut.

3. Po 90 minutach wyciągam ozorki, obieram ze skórki i kroję w poprzek na plasterki.

Z wywaru przygotowuję sos chrzanowy. Jestem jego miłośniczką, więc robię go mnóstwo (tak jak na zdjęciu).
1.Wyławiam warzywa i do samego wywaru wrzucam pół słoika ostrego chrzanu i śmietanę.

2.Zagotowywuję z 2 łyżkami mąki (tutaj kukurydziana) i sprawdzam konsystencję i smak.

3.Raczej nie będzie trzeba go doprawiać, gdyż wywar już jest doprawiony.