SUPERPRZEPIS

Ozorki w sosie czosnkowym i kus kus

  • 1
  • luna19
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6
Ozorki w sosie czosnkowym i kus kus

wspaniale danie z ozorków wieprzowych

Składniki:

Ozorki w sosie czosnkowym i kus kus

 

Sposób przygotowania:

Ozorki w sosie czosnkowym i kus kus
Ozorki oczyścić ze ślinianek dobrze wymoczyć i umyć, zalać wodą i zagotować. Pierwszą wodę odlać i zalać czystą. Dodać marchewkę i ugotować z odrobiną soli. Wyjąć ozorki i marchewkę. Bulion odstawić. Ozorki pokroić na ukośne plasterki, marchewkę również na plasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, wrzucić posiekany czosnek i chili, dodać ozorki i marchewkę, lekko przyrumienić często mieszając. Dodać pokrojone listki pora i selera. Podlać bulionem i dusić pod przykryciem ok 15 min. do reszty bulionu dodać mąkę, wymieszać i wlać do ozorków. Kus kus zalać wrzątkiem według przepisu na opakowaniu. Nałożyć porcje . Przygotować również dowolną sałatkę .. Ja zrobiłam z ogórka papryki i cebulki z odrobiną zielonej czubricy i oliwy