eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ozorki z sosem Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne ozorki z sosem serowo-chrzanowym.

Ozorki z sosem Eli

Składniki:

Ozorki z sosem Eli

 

 

  • Sos:
  • 1 kostka serka topionego złoty ementaler-100 g
  • 10 dkg sera pleśniowego rokpol
  • 250 ml śmietany kremówki-30%
  • 3 łyżki chrzanu
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ozorki z sosem Eli
Umyte ozorki zalać wrzącą wodą,dodać liście laurowe,ziele angielskie,kucharka i gotować do miękkości.Ugotowane ozorki ostudzić,obrać ze skóry i pokroić w plastry.Śmietanę wlać do rondelka.Sery pokroić w kostkę,dodać do śmietany i chwilę pogotować,aż sery się rozpuszczą.Do sosu dodać chrzan i przyprawić do smaku pieprzem.Pokrojone ozorki ułożyć na talerzu i polać sosem.Smacznego!