Pachnąca jabłkami polędwiczka wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mięso umyć, osuszyć i natrzeć pieprzem i curry. Wstawić na dwie godziny do

Pachnąca jabłkami polędwiczka wieprzowa

Składniki:

Pachnąca jabłkami polędwiczka wieprzowa

 

  • 60 dag polędwiczek wieprzowych
  • 2 kwaśne jabłka
  • 2 małe cebule
  • 2 łyżki oleju
  • curry
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pachnąca jabłkami polędwiczka wieprzowa
Mięso umyć, osuszyć i natrzeć pieprzem i curry. Wstawić na dwie godziny do lodówki. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić polędwiczki na złoty kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na pozostałym na patelni tłuszczu podsmażyć pokrojone jabłka i cebule. Smażyć krótko bez zrumieniania produktów. Podlać gorącą wodą. Mięso obłożyć podsmażonymi jabłkami i cebulą i piec 15-30 minut w temperaturze ok. 220°C.