Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pachnące wołowe kotlety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotlety doskonale komponują się ze świeżą surówką

Pachnące wołowe kotlety

Składniki:

Pachnące wołowe kotlety

 

  • 2 kotlety z wołowego rostbefu,
  • 3 ziarna jałowca,
  • 20 ziaren piepru czarnego,
  • 1 łyżka octu winnego,
  • 3 łyżki oleju,
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu,
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej,
  • 1/2 łyżeczki chili,
  • 1 duży ząbek czosnku,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pachnące wołowe kotlety
Z octu, 3 łyżek oleju, rozgniecionego jałowca i pieprzu ziarnistego oraz pozostałych przypraw przygotowujemy marynatę, w której trzymamy mięso przez całą dobę w lodówce. Po upływie tego czasu mięso smażymy po kilka minut na rozgrzanym oleju (godzinę przed smażeniem wyciągamy z lodówki).