ciachoooo

ciachoooo

Starszy Kucharz
[Przepisów: 55]

Pączki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Baaaardzo kaaaloryczne :]

Pączki

Składniki:

Pączki

 

 

Sposób przygotowania:

Pączki
Z 5 dkg maki, drożdży i mleka zrobić rozczyn. Jajka i żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z mąką, rozczynem, rumem, spirytusem, posolić i dokładnie wyrobić. Dodać roztopiony tłuszcz. Pozostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto zacznie rosnąć nabierać porcję około 3-4 dkg formować kulki, w środek nałożyć konfitur, zwinąć ciasto i toczyć kulę. Pozostawić do wyrośnięcia. Rozgrzać tłuszcz. Pączki oczyścić z mąki miotełką. Smażyć. Po usmażeniu odsączyć na bibule z tłuszczu i chłodne już posypać pudrem z wanilią.