Sposób przygotowania:
Pączki warkocze
Ze szklanki letniego mleka pokruszonych drożdży, łyżeczki mąki i cukru zrobić zaczyn drożdżowy. Do miski przesiać mąkę, dodać żółtka utarte z cukrem, spirytus ,esencję waniliową i podrośnięty zaczyn.Zagnieść ciasto dodać roztopione letnie masło i wyrabiać zagniatając aż ciasto będzie miało jednolitą i gładką konsystencję.Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.Odrywając po kawałku uformować rulony o grubości około 1 cm i długości około 20 cm.Z rulonów zrobić warkocz.Ułożyć na stolnicy posypanej mąką do ponownego podrośnięcia . Smażyć w gorącym oleju z dwóch stron.Usmażone pączki wyjąć i przełożyć do odsączenia na ręcznik papierowy.Jeszcze ciepłe warkocze polukrować.
Lukier ;do soku dodajemy tyle cukru pudru, aż uzyskamy lejący lukier.
Lukier ;do soku dodajemy tyle cukru pudru, aż uzyskamy lejący lukier.
Polpal
Jak napisałem taką ogólną uwagę pod przepisem Mysiuni, że nie powinno się na talerzu umieszczać niejadalnych dekoracji to w następnym przepisie położyła jeszcze więcej kwiatów razem z mięsem na talerzu - po co? Takich zdjęć jest sporo tutaj a przecież można zrobić ładne zdjęcie bez mieszania niejadalnych dekoracji z żywnością na talerzu.
Polpal
alaaa
a gdzie tu nici widzisz;),wieczór to się nie dziwię że na oczy zaciąga,ale dla ciebie mogę zrobić nawet z całą szpulką,,,
Polpal
To zdjęcie bałoby calkiem interesujące gdyby ta żółta dekoracja - cokolwiek to nie jest - nie zachodziła na talerz i nie wcinała się w pączek (w lewym rogu).
marietta