Sposób przygotowania:
Pączki wg Sylwii
Przygotować zaczyn z 3 łyżek cukru, drożdży i ciepłego mleka. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z resztą cukru do białości. Do wyrośniętego zaczynu dodać utarte żółtka, spirytus, mąkę ze szczyptą soli. Starannie wyrobić ciasto. Pod koniec wyrabiania, kiedy ciasto przestanie lepić się do rąk dodać stopioną, ciepłą margarynę. Wyrabiać, aż tłuszcz zostanie wchłonięty przez ciasto. Na końcu dodać skórkę z cytryny. Przykryć , pozostawić do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta kształtować pączki nadziewając je marmolada wymieszaną z dżemem. Smażyć na rozgrzanym smalcu, na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Ostudzone pączki udekorować cukrem pudrem lub polać polewa i posypać wiórkami kokosowymi.