alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Pączki z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pączki z bakaliami, przygotowanie jak pączki

Pączki z bakaliami

Składniki:

Pączki z bakaliami

 

Sposób przygotowania:

Pączki z bakaliami
Przygotować ciasto: na stolicę wysypać mąkę. Dodać drożdże, małą ilość ciepłego mleka i małą ilość cukru. Zagnieść. Poczekać, aż wyrośnie. Dodać pozostałe składniki poza bakaliami. Zagnieść ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia. Rodzynki sparzyć i odsączyć. Dodać do ciasta razem ze skórką. Wyrobić ciasto, które nabierać łyżką, którą oprószać mąką i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron (ok. 10 minut).