Pączki z Chin

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smakowite i mało kaloryczne pączki chińskie

Pączki z Chin

Składniki:

Pączki z Chin

 

  • Składniki;
  • Ciasto
  • 3 szklanki mąki krupczatki
  • 2 szklanki mleka
  • szklanka oleju sojowego
  • 10 jajek
  • olej do smażenia
  • Karmel
  • 500 g cukru
  • szklanka wody
  • 250 g migdałów
  • 2 kieliszki likieru

Sposób przygotowania:

Pączki z Chin
Przygotowanie: Do dużego garnka lub rondla wlewamy mleko.Gdy będzie delikatnie odchodziła para dolewamy oleju i przesianą uprzednio mąkę krupczatkę.Mieszamy dokładnie aż się wszystko zagotuje.Zdjąć z ognia,odstawić do wystygnięcia.Wbijać po jednym jajku,mieszać.Wyrobić na stolnicy okrągłe kulki,smażyć na głębokim tłuszczu.Przygotować rondelek lub patelnię.Wysypać cukier,dolać wody i gotować aż powstanie nitkowaty syrop.Prażyć na złoty kolor.Sparzone migdały wsypać do karmelu, polewać nim pączki.