Sposób przygotowania:
Pączki z czekoladą i w czekoladzie
1. Przygotować rozczyn z drożdży, 2 łyżek cukru, 100 ml ciepłego mleka i 2 łyżek mąki. Przykrywamy ściereczką i niech rośnie. 2. Mąkę wymieszać z solą, cukrem, cukrem waniliowym, dolewamy resztę mleka, rozpuszczoną margarynę, alkohol i rozczyn. Wyrabiamy energicznie elastyczne, dobrze napowietrzone ciasto (ma się błyszczeć i odchodzić od dłoni) 3. Małą szklaną (kieliszkiem) wycinamy kawałki ciasta, układamy na dłoni lekko spłaszczamy i kładziemy pół łyżeczki Nutelli i dokładnie zaklejamy i odkładamy na ściereczkę obsypaną mąką i przykrywamy drugą ściereczką by rosły w cieple. 4. Jak mamy wszystkie pączki zrobione to zaczynamy smażyć na dobrze nagrzanym smalcu na złoto. Ja smażę tak, że wrzucam po chwili przykrywam pokrywką garnek po ok 2 minutach obracam i znów przykrywam a potem odkładam na ręcznik papierowy. 5. Jak pączki wystygną to polewamy roztopioną czekoladą. Słodziutkie maleństwa mi wyszły i szybko.. zostały zjedzone:)