Sposób przygotowania:
Pączki z masłem orzechowym
Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem, cukrem i mąką, odstawić do wyrośnięcia. Jajko i żółtka zmiksować z cukrem pudrem i cukrem z wanilią. Mąkę przesiać do miski, dodać zaczyn, jajka i ciepłe mleko, połączyć wszystkie składniki i dodać rozpuszczone masło i ocet, wyrobić gładkie, dosyć luźne ciasto.
Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Porcje wrośniętego ciasta nabierać ręką, na każdą nakładać łyżeczkę masła orzechowego, sklejać i układać na posypanej mąką tacce.
Przykryć ściereczką na około 15-20 minut, a następnie wkładać do garnka z rozgrzanym olejem. Smażyć pod przykryciem, odwracać i z drugiej strony smażyć odkryte. Wyciągać na ręcznik papierowy.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem. Smacznego :)
Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Porcje wrośniętego ciasta nabierać ręką, na każdą nakładać łyżeczkę masła orzechowego, sklejać i układać na posypanej mąką tacce.
Przykryć ściereczką na około 15-20 minut, a następnie wkładać do garnka z rozgrzanym olejem. Smażyć pod przykryciem, odwracać i z drugiej strony smażyć odkryte. Wyciągać na ręcznik papierowy.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem. Smacznego :)
SylaUla
czarrna
Dziękuję bardzo :)