Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Pączusie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pączusie to nie zwykłe pączki :)

Pączusie

Składniki:

Pączusie

 

  • 4 szt. kajzerka,
  • 10 dkg ser żółty,
  • 1 szt jajko,
  • posiekana zielenina,
  • mleko,
  • Sól,
  • pieprz,
  • do smażenia tłuszcz

 

Sposób przygotowania:

Pączusie
Bułkę pokruszyć, namoczyć w mleku. Gdy napęcznieje - odcisnąć. Wyrobić na jednolitą masę, dodać jajko, sól, ser i pieprz do smaku. Formować niewielkie kilku i smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Trzeba uważać by pączki nie nasiąkły tłuszczem za bardzo. Wyjmować łyżką cedzakową.