Sposób przygotowania:
Pączusie babci
Z łyżki czubatej mąki,łyżki cukru,1/2 szklanki mleka i drożdży zrobić rozczyn,odstawić do wyrośnięcia. Gdy podrośnie, dodać żółtka+1 jako całe ubite z cukrem,zapach, resztę mąki i resztę mleka,oraz zmielone ziemniaki i spirytus,wyrobić ciasto. Na końcu dodać ciepłe stopione masło ,wyrabiać aż będzie odchodzić od ręki.Wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką, wycinać szklanką krążki jednakowej wielkości, nakładać powidła, zawijać brzegi, formować kulki i układać na ścierce wysypanej mąką. Gdy podrosną, smażyć na gorącym tłuszczu. Po usmażeniu polać lukrem i posypać skórką pomarańczową . Lukier: Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny,aż będzie biały(musi mieć gęstość śmietanki)
anullka7
Natala1210
1naleśnik
anullka7
luna
Czytaj dokladnie, z przepisu babci, a nie babcia piekla. Wspaniale!
Mirka227
5!
msewka
Sarenka
prezes
NieLubieMleka