Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Pączusie na serku homogenizowanym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Właściwie rożne twory, nie pączusie z serkiem o smaku pieczonych jabłek.

Pączusie na serku homogenizowanym

Składniki:

Pączusie na serku homogenizowanym

 

  • 150g sera homogenizowane o smaku pieczonych jabłka (z kawałkami owoców)
  • 300g mąki
  • 1 płaska łyżeczka drożdży instant
  • 2 łyżki cukru
  • 3 jajka
  • łyżeczka cynamonu (opcjonalnie)
  • cukier puder do obsypania
  • 3 szklanki oleju do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pączusie na serku homogenizowanym
jajka wbić do miski, dodać do nich serek, rózgą dokładnie wymieszać, następnie mieszamy składniki sypkie tj: mąkę z drożdżami, dodajemy opcjonalnie cynamon (lubimy zapach cynamonu w połączeniu z jabłkami) i cukier, mieszamy. Dosypujemy do jajek z serkiem, miksujemy robotem lub mieszamy intensywnie rózgą. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce, aby ciasto odpoczęło i trochę podrosło. rozgrzewamy olej, łyżeczką nabieramy porcję ciasta i drugą pomagając sobie " spychamy" z tej pierwszej do oleju. Urosną w oleju dosyć sporo;) Smażymy na wolnym ogniu z obu stron do zarumienienia się. Przekładamy gotowe na papierowy ręcznik aby nadmiar tłuszczu obciekł, następnie układamy na talerzu i obsypujemy cukrem pudrem.