Sposób przygotowania:
Pączuszki
Odłożyć trochę mleka i cukru do rozpuszczenia drożdży. Pozostałą ilość mleka zagotować z margaryną. Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości mleka. Następnie mąkę połączyć z cukrem i zalać to jeszcze ciepłym mlekiem z tłuszczem, a kolejno dodać rozpuszczone drożdże i jaja. Ciasto dobrze wyrobić, a następnie formować kulki, nadziewać i smażyć w mocno rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron. Zrobić lukier. Cukier wsypać do miski, dodać łyżeczkę masła i dolewać po łyżce gorącej wody,mieszając, aby cukier się rozpuści, a lukier miał konsystencję gęstej śmietany. Tak przygotowanym lukrem udekorować pączki i na koniec obsypać je skórką pomarańczową. Polecam pączki nadziewane kremem czekoladowym jak Nutella lub czekoladą mleczną.